Nytt initiativ lockar topptalanger till regionen

Spara favorit 12 jun juni 2018

Civilingenjörsstudenter från hela landet lockas till Västernorrland för att lösa avancerade uppdrag hos elva av regionens företag och myndigheter, samtidigt som de läser en sommarkurs. Premiäromgången av Higher Ambition Internship genomförs under juni till augusti 2018.

– Satsningen har varit mycket lyckad så här långt. Vi har haft många kvalificerade ansökningar och det är en svår gallringsprocess för att besluta vilka som ska erbjudas den här möjligheten. Målet är att studenterna ska vilja stanna kvar eller komma tillbaka efter avslutad utbildning, vilket stärker regionens attraktionskraft och kompetensförsörjning, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på fakulteten för naturvetenskap, medier och teknik vid Mittuniversitetet.

Det är första gången som Mittuniversitetet samarbetar på det här sättet med näringsliv och offentlig sektor för att skapa en konkurrenskraftig praktik. Från Luleå i norr till Göteborg i söder har blivande civilingenjörer i åk 3 och åk 4 ansökt till programmet för att lösa skarpa samhällsutmaningar som regionen står inför, såsom: Hur artificiell intelligens kan hjälpa oss att bli bättre, Digitalisering och IoT för stadsnät, IT-infrastruktur 2.0 och Go-to-marketstrategier för nya material som ersätter plast.

Tisdag 12 juni hälsas civilingenjörsstudenterna välkommen till första omgången av Higher Ambition Internship.

Media hälsas välkomna att träffa både studenter, företagare och representanter för Mittuniversitetet.

När: tisdag 12/6 mellan 14-16.
Var: Ljusgården, Grönborg, Storgatan 73.

Bakom initiativet står Mittuniversitet i samverkan med Sundsvalls kommun, Permobil, Akzo Nobel, Senseair, Servanet, Bolagsverket, CSN, Försäkringskassan IT, SPV, Skanska och Pro&Pro. Läs mer om uppdragen: https://www.miun.se/civing/internship/.

 

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu